Polská omáčkaKategorie: hlavní jídla, zeleninová a bezmasá jídlaHodnocení receptu:   Na recept polská omáčka potřebujeme tyto suroviny: • 30 g cibule • 30 g másla • 30 g mouky • 3,75 dcl vývaru • 1,25 dcl přírodního vína • citrónová kůra • 20 g mandlí • 20 g rozinek • 10 g cukru • sůl • 1 lžíce rybízové zavařeniny Recept polská omáčka připravíme takto: Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mouku a osmahneme do růžova. Přilijeme vývar a vaříme asi 15 minut. Omáčku propasírujeme, přidáme citrónovou kůru, rozinky, na proužky nakrájené mandle, na karamel upražený rozvařený cukr, sůl, víno a zavařeninu a vše spolu krátce povaříme.
polská omáčka, recept, hlavní jídla |
|