Polévka z jehněčího masaKategorie: polévky, skopové masoHodnocení receptu:   Na recept polévka z jehněčího masa potřebujeme tyto suroviny: • 300 g jehněčího masa • 1 cibule • 50g másla • 100g rajčat • 50g rýže • máta • 1 vejce • 120 ml jogurtu nebo zakysané smetany • hladká mouka • ocet • pepř Recept polévka z jehněčího masa připravíme takto: Maso nakrájíme na malé kousky, zalijeme studenou vodou a zahříváme. Při vaření sbíráme pěnu, posolíme a znovu sebereme pěnu. Vaříme do změknutí masa. Do studeného tuku vlejeme 3 polévkové lžíce vody, vsypeme špetku soli, podusíme cibulku a rajčata. Podušené vsypeme do polévky zároveň s rýží a vaříme 10 minut. Přidáme nadrobno nasekanou mátu a zakysanou smetanu. Dochutíme octem a mletým pepřem.
polévka z jehněčího masa, recept, polévky |
|