KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 24. srpna, čtvrtek, svátek má: Bartoloměj


Polévka z červených fazolí

Kategorie: polévky, uzeniny

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept polévka z červených fazolí potřebujeme tyto suroviny:

   • 200 g červených fazolí
   • 4 vejce
   • 150 g klobásy chorizo
   • 1 mrkev
   • 1 kořenová petržel
   • 1 brambor
   • 1 cibule
   • 2,5 dcl smetany na vaření
   • 2 lžíce mleté sladké papriky
   • 6 lžic octa
   • 1 lžíce sádla
   • olej
   • 1 lžíce hladké mouky
   • 4 kuličky nového koření
   • 2 bobkové listy
   • sůl
   • mletý černý pepř
   • majoránka
   • petrželka
Recept polévka z červených fazolí připravíme takto:
Fazole propereme ve studené vodě, dáme do hrnce, zalijeme čistou vodou a necháme přes noc stát. Druhý den vodu slijeme, zalijeme další čistou vodou, přidáme bobkový list a nové koření a přikryté pokličkou vaříme doměkka. Mezitím v jiném hrnci rozehřejeme sádlo a osmahneme na něm oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme mouku a za stálého míchání připravíme cibulovou jíšku. Mrkev a petržel očistíme, brambor oloupeme a vše nakrájíme na kousky. Až jsou fazole téměř měkké, přidáme do hrnce jíšku, mletou papriku, nakrájenou zeleninu, pepř a majoránku a dovaříme. Až jsou fazole měkké, polévku osolíme, okyselíme 2 lžícemi octa, přilijeme smetanu, promícháme a necháme přejít varem. Chorizo nakrájíme na plátky a lehce orestujeme na troše oleje. V kastrolu přivedeme téměř k varu vodu se 4 lžícemi octa (voda se nesmí vařit). Vodu v hrnci roztočíme lžící nebo vařečkou. Jedno vejce rozklepeneme do naběračky, vložíme ho do středu víru a jakmile začne voda opět vřít, zmírníme oheň a vejce vaříme 1-2 minuty (aby žloutek zůstal tekutý). Stejným způsobem připravíme i zbylá tři vejce a ihned po uvaření je zchladíme ve studené vodě. Při podávání porce polévky posypeme petrželkou a doplníme plátky choriza a zastřeným vejcem.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Polévka z červených fazolí nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Alpská polévka   Alsaská polévka   Americká rajčatová polévka   Ananasová polévka   Anglická polévka   Angreštová polévka   Arabská kuřecí polévka   Arabská tvarohová polévka   Argentinská fazolová polévka   Asijská polévka   Babiččina hřibová polévka   Barmská polévka   Bavlněná polévka   Bavorská hrachová polévka   Bavorská pikantní špenátová polévka s bylinkami   Bavorská pivní polévka   Bavorská polévka   Bavorská polévka s topinkami   Bavorská rybí polévka   Bavorská rybí polévka s knedlíčky   Bazalková polévka   Bažantí polévka   Bažantí polévka se sýrovými obláčky   Belgická polévka   Beraní polévka s fazolemi   Bernská bramborová polévka   Beskydská fazolová polévka   Bílá fazolová polévka   Bílá jarní polévka   Bílá polévka s vejcem   Bílá rybí polévka   Bílá velikonoční polévka   Blesková polévka   Bořetínská polévka   Bosenská polévka   Bramboráková polévka   Bramborobá polévka s mrkví   Bramborová krémová polévka s treskou   Bramborová krémová polévka s vejci   Bramborová polévka nakyselo   Bramborová polévka s celerem   Bramborová polévka s feferonkou   Bramborová polévka s houbami   Bramborová polévka s koprem   Bramborová polévka s kopřivami   Bramborová polévka s pórkem   Bramborová polévka s rajčaty   Bramborová polévka s rajčaty II   Bramborová polévka s řeřichou   Bramborová polévka se smetanou  


polévka z červených fazolí, recept, polévky


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!