![]() ![]() DALŠÍ KATEGORIE |
Polentové škubánky se čtyřmi druhy sýraKategorie: hlavní jídla, zeleninová a bezmasá jídlaHodnocení receptu:![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() • 0,5 kg polentové mouky • rostlinný olej na vymazání plechu • případně opékání škubánků • 300 g čtyř různých druhů sýra včetně plísňového nastrouhých nebo rozdrobených Recept polentové škubánky se čtyřmi druhy sýra připravíme takto:
Polentu uvařte podle návodu na obalu. Po uvaření naneste polentu ve vyšší vrstvě na plech vymazaný olejem, povrch uhlaďte a nechte vychladnout. Pak lžící vykrajujte škubánky. Troubu předehřejte na 180°C (horkovzdušnou na 160°C), vykrájenou polentu naklaďte do pekáčku nebo na zapékací pánev a posypte nastrouhanými a (nebo) rozdrobenými sýry. Vložte do trouby a zhruba deset minut zapékejte, aby se sýr natavil. V naší kuchařce bylo kromě receptu Polentové škubánky se čtyřmi druhy sýra nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Bramborové noky s omáčkou ze sýra Kucmoch (škubánky) Sekaná z tvarohu a sýra Škubánky s mákem Škubánky s uzeným masem a cibulí Špagety s omáčkou z modrého sýra Zapečené škubánky se čtyřmi druhy sýra polentové škubánky se čtyřmi druhy sýra, recept, hlavní jídla |
|