KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 23. listopadu, čtvrtek, svátek má: Klement


Pohronská zelňačka

Kategorie: polévky, vepřové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept pohronská zelňačka potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 menší vepřové koleno
   • 0,5 kg kysaného zelí
   • 20 g sušených hub
   • tuk
   • 1 cibule
   • 2 lžíce hladké mouky
   • 1 lžíce mleté červené papriky
   • 200 ml mléka
   • 200 g zakysané smetany
   • 2 stroužky česneku
   • sůl
   • pepř
   • kmín
Recept pohronská zelňačka připravíme takto:
Koleno umyjeme, kůži několikrát různě nařízneme, dáme do hrnce, zalijeme vodou, posolíme a vaříme do měkka. K téměř měkkému kolenu přidáme zelí, houby, prolisovaný česnek, kmín, pepř a dovaříme. Koleno vyndáme, kůži odstraníme a obereme maso. Na tuku osmahneme cibuli, přidáme mouku a uděláme jíšku. Pak odstavíme, přidáme mletou papriku, zalijeme mlékem, vmícháme do polévky a vaříme asi 15 minut. Nakonec do polévky přidáme maso. Při podávání ozdobíme každou porci kopečkem zakysané smetany.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Pohronská zelňačka nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Cikánská zelňačka   Francouzská zelňačka   Gulášová zelňačka   Houbová zelňačka s mlékem   Mazurská zelňačka   Myjavská zelňačka se švestkami   Oravská zelňačka   Oravská zelňačka II   Pikantní zelňačka   Pohronská zelňačka   Půlnoční zelňačka   Slezská zelňačka   Staročeská bílá zelňačka s klobásou   Staročeská zelňačka   Staročeská zelňačka s klobásou   Uherská zelňačka   Uzená zelňačka s fazolemi   Vánoční zelňačka   Zelňačka pikantní   Zelňačka s houbami a vepřovým masem   Zelňačka s klobásou   Zelňačka s mletým masem   Zelňačka s uzeným masem  


pohronská zelňačka, recept, polévky


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!