Recept
plněné zelné listy připravíme takto:
Na cibulce podusíme rýži do poloměkka. Celou hlávku zelí dáme vařit košťálem nahoru. Postupně ořezáváme spařené listy a odkládáme je do chladné vody. Maso, prolisovaný česnek, vajíčko, koření a vychladlou rýži spolu smícháme. Zhrublou část listů ořežeme, listy naplníme masovou nádivkou, okraje zahneme, aby nádivka nevypadávala a celý list zavineme. Zbylé zelí nakrájíme a smícháme s kysaným zelím. Polovinu této směsi dáme na dno hrnce, na ni naskládáme zavinuté listy, navrch dáme druhou polovinu zelné směsi, podlijeme vodou a přikryté vaříme na mírném ohni 2 hodiny. Dle potřeby doléváme vodu, aby se spodní zelí nepřipálilo. Plněné zelné listy podáváme s vařenými bramborami.