KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 27. července, čtvrtek, svátek má: Věroslav


Plněné zelí v římském hrnci

Kategorie: hlavní jídla, vepřové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept plněné zelí v římském hrnci potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 kg kysaného zelí
   • 50 dkg mletého plecka
   • kousek uzené klobásy
   • 10 dkg rýže
   • 10 plátků uzené šunky
   • 10 listů hlávkového zelí
   • 1 cibule
   • 1 česnek
   • 2 lžíce hladké mouky
   • 2 lžíce mleté červené papriky
   • 1 lžička soli
   • čtvrt lžičky mletého pepře
   • špetka muškátového oříšku
   • 3 bobkové listy
Recept plněné zelí v římském hrnci připravíme takto:
Římský hrnec namočíme do vody alespoň na 30 minut. Listy hlávkového zelí spaříme horkou vodou a necháme odstát, aby změkly. Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na oleji. Na dno římského hrnce dáme 1/3 kysaného zelí a na něj rozložíme polovinu plátků šunky. K mletému masu přidáme umytou rýži, cibuli, rozmačkaný česnek, 1 rovnou lžíci mleté papriky a 1 rovnou lžíci hladké mouky, osolíme, opepříme a řádně promícháme. Listy hlávkového zelí scedíme, do každého volně zabalíme kuličku masové směsi a naklademe do hrnce na šunkový základ. Posypeme polovinou zbylé mouky a papriky a dochutíme malým množstvím muškátového oříšku. Přikryjeme druhou třetinou kysaného zelí a postup ještě jednou zopakujeme. rozložíme aj nakrájanú klobásu a bobkový list. Navrch dáme poslední třetinu kysaného zelí a vodou tak, aby i zelí navrchu bylo ponořené. Římský hrnec přikryjeme, vložíme do studené trouby a zapneme ji. Pečeme při teplotě 180°C asi 2 hodiny, potom troubu vypneme a zelí necháme odpočinout alespoň půl hodiny. Podáváme s kysanou smetanou a čerstvým chlebem.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Plněné zelí v římském hrnci nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Alsaské zelí   Baklažány plněné masem   Belgické plněné brambory   Bílé zelí s jehněčím masem a jablky   Bramborák se zelím   Bramborové knedlíky plněné houbami   Bramborové pirohy se zelím   Bramborové šišky s kysaným zelím   Bramborové špalky s uzeným masem a se zelím   Brambory plněné mletým hovězím   Brambory se zelím a smetanou   Brambory zapečené s masem a bílým zelím   Brambory zapečené se zelím   Bůček na zelí   Bůček v zelí   Celozrnné špagety s kysaným zelím a uzeným tofu   Cukety plněné kuřecími játry   Cukety plněné kuskusem   Čínské zelí s tofu a rýží   Divočák na pivě se zelím   Dušené telecí v římském hrnci   Dušené zelí s flíčky   Fazole se zelím a s pohankou   Filé s kysaným zelím   Grilované vepřové plátky plněné drůbežími játry   Hovězí plněné závitky   Hovězí závitky plněné slaninou   Hrách zapékaný se zelím   Chlupaté knedlíky se škvarky a červeným zelím   Irské plněné kotlety   Kachní guláš se zelím   Kapustové listy plněné rýží   Karbanátky plněné hermelínem   Karbanátky plněné loveckým sýrem a anglickou slaninou   Karbanátky plněné mozarelou   Karbanátky plněné vejcem   Karbanátky plněné žampiony   Klobásníky s kysaným zelím   Koložvárské zelí   Kotlety se zelím   Králík na kyselém zelí   Králík v červeném zelí   Krkovice plněná kysaným zelím   Kuře na cibuli v římském hrnci   Kuře na kyselém zelí   Kuře na zelí   Kuře pečené na zelí   Kuře se zeleninou v římském hrnci   Kuřecí nákyp s kysaným zelím   Kuřecí stehna na zelí  


plněné zelí v římském hrnci, recept, hlavní jídla


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!