Dnes je 15. ledna, pátek, svátek má: Alice
Plněné zelí po maďarskuKategorie: hlavní jídla, vepřové masoHodnocení receptu:   Na recept plněné zelí po maďarsku potřebujeme tyto suroviny: • 0,5 kg mletého masa • 1 hlávka zelí • 0,5 kg kyselého zelí • 100 g rýže • slanina • 1 cibuli • sůl • pepř • 1 zelená nepálivá paprika • kečup Recept plněné zelí po maďarsku připravíme takto: Maso umeleme i se zelenou paprikou, přidáme propranou rýži, sůl, pepř a vegetu. Cibuli osmažíme se slaninou a přidáme do mleté směsi. Dochutíme kečupem (asi tak deci). Ve slané vodě uvaříme celou hlávku zelí, tu oloupeme na jednotlivé listy. Zelné listy plníme masovou směsí a pokládáme do předem připraveného hrnce, kde jsme si na dno naskládali polovinu kyselého zelí. Až všechny závitky naskládáme, zasypeme zbytkem kyselého zelí a navrch dáme rajský protlak, zalijeme vodou asi do tři čtvrtin a dáme vařit. Vaříme necelou hodinku. Podáváme s chlebem. Můžeme nechat uležet v lednici - čím déle, tím lépe.
plněné zelí po maďarsku, recept, hlavní jídla Zatím nebyl přidán žádný příspěvek. |
|
©2021 CBMonitor.cz Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!