KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 22. října, neděle, svátek má: Sabina


Plněná vepřová panenka se švestkovou omáčkou

Kategorie: hlavní jídla, vepřové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept plněná vepřová panenka se švestkovou omáčkou potřebujeme tyto suroviny:

   • 800 g vepřové panenky
   • 100 g slaniny
   • 100 g sušených švestek
   • 100 g celeru
   • 100 g petržele
   • 100 g mrkve
   • 1 větší cibule
   • 100 g švestkových povidel
   • 2 dcl červeného vína
   • 2 dcl vývaru
   • grilovací koření
   • olej
   • máslo
   • sůl
Recept plněná vepřová panenka se švestkovou omáčkou připravíme takto:
Ve vepřové panence vytvoříme ostrým nožem kapsu a vyplníme ji sušenými švestkami, které předtím zabalíme do slaniny. Panenku okořeníme grilovacím kořením a opečeme zprudka cca 2 minuty ze všech stran na pánvi. Opečenou panenku vložíme do vyhřáté trouby na 12-15 minut na 210°C. Na švestkovou omáčku nakrájíme kořenovou zeleninu a opečeme ji dozlatova. Přidáme divoké koření a nakrájenou cibuli a opět orestujeme. Po chvíli přidáme povidla a zalijeme červeným vínem. Víno necháme svařit, aby se odpařil alkohol. Omáčku zředíme 2 dcl vývaru, povaříme a následně propasírujeme přes síto. Při servírování panenku podélně rozkrojíme, přelijeme omáčkou a podáváme s brambory vařenými ve slupce, nakrájenými na plátky a opečenými na pánvi s nasekanou kudrnkou a ozdobíme na kolečka nakrájenou a osmaženou cibulkou.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Plněná vepřová panenka se švestkovou omáčkou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Andaluzská vepřová játra   Anglická vepřová játra   Bavorská vepřová pečeně   Bramborové noky s omáčkou ze sýra   Brambory s houbovou omáčkou   Brambory s ředkvičkovou omáčkou   Bratislavská vepřová směs   Burgundská vepřová kýta   Candát s cibulovou omáčkou   Candát s jemnou petrželkovou omáčkou   Celer s houbovou omáčkou   Dušená ryba se smetanovou omáčkou a hřiby   Dušené kuře s bílou omáčkou   Fazolky se smetanovou omáčkou   Fettucine s houbami a rajčatovou omáčkou   Fettucine s oříškovou omáčkou   Gnocchi s tvarohovou omáčkou   Grilovaná vepřová játra s pomeranči   Grilovaná vepřová panenka s hruškovým pyré   Grilovaná vepřová žebírka   Grilovaný kapr s jablečnou omáčkou   Halušky s rajčatovou omáčkou   Hamburská vepřová kýta   Houbové palačinky se sýrovou omáčkou   Hovězí maso s křenovou omáčkou   Hovězí maso s pažitkovou omáčkou   Hovězí pečeně s cibulovou omáčkou   Hovězí pečeně s kyselou omáčkou   Hovězí plátky s pikantní omáčkou   Hovězí s estragonovou omáčkou   Hovězí s křenovou omáčkou   Chřest s holandskou omáčkou   Chřest se smetanovou omáčkou   Jehněčí rolka s provensálskou omáčkou   Kachní prsa s pomerančovou omáčkou   Kapr s paprikovou omáčkou   Kapustové lívance s ředkvičkovou omáčkou   Kotlety s hamburskou omáčkou   Krab se žampiónovou omáčkou   Krkovice plněná kysaným zelím   Krůtí kapsa plněná houbovou rýží   Křupavá vepřová plec   Kuřecí játra v těstíčku s jogurtovou omáčkou   Kuřecí maso se smetanovou omáčkou   Kuřecí prsa plněná brynzovou směsí   Kuřecí prsa se sýrovou omáčkou   Kuřecí prsíčka s višňovou omáčkou   Květák se sýrovou omáčkou   Lín s koprovou omáčkou   Lín s petrželovou omáčkou  


plněná vepřová panenka se švestkovou omáčkou, recept, hlavní jídla


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!