![]() ![]() KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Dnes je 19. ledna, úterý, svátek má: Doubravka ![]() • 350 g hladké mouky • 125 g hery • 150 ml piva • jablka • skořicový cukr • strouhanka • rozinky • hrst ořechů Recept pivní štrůdl připravíme takto:
Rozpustíme Heru a do horké nalijeme pivo. Tuto směs vlijeme do mouky, vypracujeme hladké těsto a rozdělíme je na poloviny. Každou část rozválíme na tenko, posypeme prosátou strouhankou, nastrouhanými jablky, skořicovým cukrem, mletými nebo nahrubo posekanými ořechy, rozinkami, zavineme a při teplotě 190°C pečeme dorůžova (asi 30 minut). Hotový štrůdl po vychladnutí pocukrujeme moučkovým cukrem a podáváme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Pivní štrůdl nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Balkánský štrůdl Italský štrůdl Jablečno-banánový štrůdl (závin) Jablečný štrůdl s jogurtem (závin) Jablka v pivním těstíčku Kynutý švestkový štrůdl Štrůdl z tvarohového těsta Tvarohový štrůdl pivní štrůdl, recept, sladkosti |
|