KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 25. března, sobota, svátek má: Marian


Pikantní hovězí maso

Kategorie: hlavní jídla, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept pikantní hovězí maso potřebujeme tyto suroviny:

   • 750 g zadního hovězího masa
   • 70 g slaniny
   • 1 cibule
   • 1 stroužek česneku
   • 1 malý celer
   • 1 sterilovaná kapie
   • 1 malý rajčatový protlak
   • 1 lžíce oleje
   • 1 lžička plnotučné hořčice
   • sůl
   • 1 lžička drceného nebo mletého kmínu
   • 1 lžička mleté papriky
   • mletý pepř
   • bobkový list
   • nové koření
   • celý pepř
Recept pikantní hovězí maso připravíme takto:
Očištěné maso prošpikujeme klínky slaniny, osolíme, opepříme a posypeme sladkou mletou paprikou a kmínem. Zbylý špek nakrájíme na drobné kostičky, dáme do kastrolu a na to položíme připravené maso. Do misky dáme rajčatový protlak, hořčici, olej, najemno nakrájenou cibuli a česnek a na nudličky nakrájený očištěný celer a naloženou kapii, přidáme bobkový list, nové koření a celý pepř, dobře promícháme, nalijeme na maso, přikryjeme poklicí a necháme uležet v chladnu alespoň 24 hodin. Pak maso vložíme do středně vyhřáté trouby a přikryté pomalu dusíme doměkka. Podle potřeby maso obracíme a podléváme vodou. Měkké maso vyjmeme, odstraníme koření a vzniklou omáčku propasírujeme nebo rozmixujeme. Omáčku můžeme podle potřeby zahustit malým množstvím hladké mouky, rozmíchané v troše vody a krátce povaříme. Maso nakrájíme na plátky. Pikantní hovězí maso podáváme s omáčkou a bramborovými knedlíky.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Pikantní hovězí maso nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Arabská hovězí játra   Bavorský masový kotlík   Beraní maso na česneku   Beraní pikantní guláš s fazolemi   Boloňský hovězí hrnec   Bosenské masové kuličky   Brambory plněné mletým hovězím   Burgundské hovězí maso   Cikánská hovězí pečeně   Dalmátské dušené hovězí maso   Domácí hovězí roštěná   Drůbeží játra na pikantní způsob   Drůbeží maso v alobalu   Dušená hovězí plec na šalotce   Dušené hovězí maso na houbách   Dušené hovězí maso s křenem   Dušené hovězí na víně   Dušené hovězí nudličky se zeleninou   Dušené hovězí nudličky se zeleninou a bramborovými hranolky   Dušené hovězí plátky se zeleninou   Dušené hovězí po florentinsku   Dušené klokaní maso   Dušené kozí maso   Dušené skopové maso   Dušené sójové maso s mrkví   Dušené srnčí maso   Dušené telecí maso   Dušené telecí maso II   Fazole s bramborami a pikantní klobásou   Grilovaný hovězí jazyk   Guláš z hovězí oháňky   Hortobadské hovězí plátky   Hovězí eintopf   Hovězí guláš   Hovězí guláš Jadran   Hovězí guláš na pivě   Hovězí guláš na víně   Hovězí guláš s cuketou   Hovězí guláš s černým pivem   Hovězí guláš s červenými fazolemi   Hovězí guláš s fazolemi   Hovězí guláš s houbami   Hovězí guláš s jablky   Hovězí jazyk na smetaně   Hovězí klopsy v rajské omáčce   Hovězí kostky s mrkví   Hovězí kotlíkový guláš   Hovězí krk na víně s dýňovo-bramborovým pyré   Hovězí křenová roláda   Hovězí květová špička  


pikantní hovězí maso, recept, hlavní jídla


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!