KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 23. července, neděle, svátek má: Libor


Piešťanský závitek

Kategorie: hlavní jídla, telecí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept piešťanský závitek potřebujeme tyto suroviny:

   • 400 g telecího kýty
   • 40 g uzené slaniny bez kůže
   • 40 g rýže
   • 40 g cibule
   • 1 vejce
   • 60 g celeru
   • 40 g petržele
   • 60 g mrkve
   • pepř
   • nové koření
   • bobkový list
   • 40 g hladké mouky
   • 2 dcl smetany
   • 1 dcl mléka
   • 60 g tuku
   • 30 g másla
   • citron
   • sůl
   • voda
   • 1 dcl bílého vína.
Recept piešťanský závitek připravíme takto:
Maso nakrájíme na řízky (plátky), lehce naklepeme, osolíme a naplníme nádivkou. Náplň připravíme tak, že část kořenové zeleniny nakrájíme na nudličky, podusíme na uzené slanině, osolíme, opepříme a spojíme vejcem. Přimícháme ne zcela dovařenou rýži. Touto nádivkou naplněné řízky svineme, zpevníme párátkem a dusíme na zeleninovém základě doměkka. Měkké závitky vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vodou a povaříme. Omáčku prolisujeme sítem (propasírujeme), přidáme mléko, provedeme varem, dochutíme citronem, octem, bílým vínem a před podáváním zjemníme smetanou a máslem. Piešťanský závitek podáváme s rýží.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Piešťanský závitek nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Chalupářský závitek   Lesácký závitek   Litoměřický závitek   Přírodní kuřecí závitek s kapustou   Sýrový závitek ve švýcarském těstíčku  


piešťanský závitek, recept, hlavní jídla


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!