KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 26. února, neděle, svátek má: Dorota


Petřínské buchty

Kategorie: sladkosti

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept petřínské buchty potřebujeme tyto suroviny:

   • 125 g polohrubé mouky
   • 125 g hladké mouky
   • 125 ml mléka
   • 50 g Hery
   • čtvrt kostky droždí
   • 1 žloutek
   • špetka soli
   • na náplň: 1 tvaroh (250 g)
   • 100 g nastrouhaných jablek
   • cukr
   • mletá skořice
Recept petřínské buchty připravíme takto:
Do mouky se špetkou soli uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí, zalijeme vlažným mlékem a necháme vzejít. Pak smícháme se žloutkem, rozpuštěnou Herou a vlažným mlékem a vypracujeme nelepivé těsto. Necháme asi 1 hodinu kynout. Tvaroh smícháme s nastrouhaným jablkem a mletou skořicí a osladíme cukrem. Vykynuté těsto nakrájíme na cca 11 kousků. Naplníme směsí tvarohu a jablka, každou buchtu položíme zvlášť na pečicí papír na plech a necháme ještě cca 10 minut kynout. Pak upečeme v mírně horké troubě dozlatova (15-20 minut). Ještě teplé obalíme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.





petřínské buchty, recept, sladkosti


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!