![]() ![]() KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Dnes je 22. ledna, pátek, svátek má: Slavomír ![]() • 100 g uzeného pstruha bez kostí • 100 g kořenové zeleniny (mrkve • celeru a cibule) • 30–50 g smetany ke šlehání • 3 lžíce slunečnicového oleje • 2 lžíce octa • cukr podle chuti • mletý pepř • sůl • listy čerstvých salátů na ozdobení Recept pěna z uzeného pstruha připravíme takto:
Pstruha se smetanou společně rozmixujeme dohladka, směs osolíme a opepříme a uložíme v chladu. Kořenovou zeleninu nakrájíme na malé kostičky, vložíme je na 3 minuty do vroucí vody, slijeme je a nasypeme do mísy. Přidáme olej, ocet, osolíme, opepříme, případně podle chuti ještě osladíme. Zeleninu upravíme na mísu nebo rozdělíme na talíře. Z rybí směsi utvoříme pomocí dvou lžic noky, které opatrně položíme na zeleninu a vše ozdobíme listy salátů. Podáváme s čerstvým pečivem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Pěna z uzeného pstruha nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Játrová pěna Roláda z uzeného lososa pěna z uzeného pstruha, recept, předkrmy |
|