KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 22. listopadu, středa, svátek má: Cecílie


Peciválky

Kategorie: hlavní jídla

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept peciválky potřebujeme tyto suroviny:

   • 700 g brambor uvařených ve slupce
   • cca 250 g polohrubé mouky
   • 1 vejce
   • sůl
   • 1 hrnek mléka
   • mletý mák (nebo strouhaný perník)
   • moučkový cukr
Recept peciválky připravíme takto:
Vychladlé brambory oloupeme a najemno nastrouháme. Vál posypeme částí mouky, přidáme brambory, osolíme, v bramborách vyhloubíme důlek, rozklepneme do něj celé vejce, posypeme moukou a vypracujeme měkké těsto (podle potřeby přidáváme mouku). Těsto rozdělíme na čtvrtiny. Z každé uválíme váleček na délku plechu, naskládáme je na plech vyložený papírem na pečení a válečkem na těsto trochu zploštíme. Nožem nakrájíme na kousky, ale nedokrojíme úplně, jenom asi do poloviny. Vložíme do předehřáté trouby a při teplotě 200°C upečeme dozlatova (asi půl hodiny). Upečené nakrájíme podle naznačených zářezů na kousky, nasypeme do hrnce, zalijeme vařícím mlékem, přikryjeme pokličkou a důkladně protřepeme. Pak slijeme přebytečné mléko, které se nevsáklo. Jednotlivé porce peciválků posypeme mákem promíchaným s cukrem a pokropíme rozpuštěným máslem.





peciválky, recept, hlavní jídla


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!