Pečený pstruh se slaninou, česnekem a rozmarýnemKategorie: hlavní jídla, ryby a vodní potvoryHodnocení receptu:   Na recept pečený pstruh se slaninou, česnekem a rozmarýnem potřebujeme tyto suroviny: • pstruhy • plátky anglické slaniny • česnek • sůl • mletý bílý pepř • větvičky rozmarýnu • citrónová šťáva • máslo Recept pečený pstruh se slaninou, česnekem a rozmarýnem připravíme takto: Pstruhy vykucháme a očistíme, prosolíme, pokapeme citrónovou šťávou zevnitř i zvenku, přidáme mletý bílý pepř, zevnitř vytřeme drceným česnekem a přidáme ještě snítky rozmarýnu (můžeme použít i jiné čerstvé bylinky, např. tymián nebo dobromysl). Dovnitř dáme kousek másla, zvenku položíme na pstruha plátky anglické slaniny a pečeme odklopené pomalu při teplotě 160°C asi 1,5 hodiny. Hotové ozdobíme sekanou zelenou petrželkou. Pečené pstruhy podáváme s vařenými brambory.
pečený pstruh se slaninou, česnekem a rozmarýnem, recept, hlavní jídla |
|