Recept
pečený hovězí krk připravíme takto:
Ve větším kastrolu na sádle maso opečeme ze všech stran, pak jej vyndáme, do sádla přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Vložíme zpět vložíme již osolené maso, které chvilku obracíme a pečeme. Asi po 5 minutách maso podlijeme, zmírníme teplotu a přikryté dusíme asi 30 minut. Podle potřeby podléváme vývarem. Pak sundáme maso z plotny dle potřeby opět podlijeme, vložíme i s pokličkou do předehřáté trouby a maso za občasného polévání vypečenou šťávou upečeme do měkka. Po upečení maso vyjmeme, šťávu propasírujeme přes cedník, zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve studené vodě a povaříme. Pečený hovězí krk podáváme nejlépe s vařeným bramborem a tatarskou omáčkou.