![]() ![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 500 g žampionů • 100 g anglické slaniny • 1,5 dcl suchého bílého vína • máslo • sůl • pepř • 2 lžíce čerstvé nasekané petrželky Recept pečené žampiony na víně připravíme takto:
Žampiony důkladně otřeme vlhkým hadříkem nebo houbičkou. Na pánvi rozehřejeme máslo a hlavičky žampionů na něm asi 3 minuty opékáme. Pak je naskládáme do zapékací misky. Nožičky hub velmi jemně nakrájíme, stejně jako slaninu, společně orestujeme na másle a rovnoměrně navrstvíme na hlavičky. Osolíme, opepříme, zasypeme petrželkou, zalijeme bílým vínem a pečeme při 180°C asi 30 minut. V naší kuchařce bylo kromě receptu Pečené žampiony na víně nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Avokádo zapečené se sýrem Chřestová omeleta se žampiony Párky zapečené v listovém těstě Pečené banány se slaninou Plněné zapečené klobásy Švestky plněné kozím sýrem zapečené v anglické slanině Toasty zapečené s Nivou Zapečené housky s mletým masem Zapečené jednohubky Zapečené plněné cibule Zapečené sýrové chlebíčky Zapečené špekáčky Zapečené toasty Zapečené žampióny s masovou náplní Žampióny zapečené s telecím masem pečené žampiony na víně, recept, předkrmy |
|