KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 20. října, pátek, svátek má: Vendelín


Pečené sluky

Kategorie: speciality, zvěřina

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept pečené sluky potřebujeme tyto suroviny:

   • 2 sluky
   • sůl
   • pepř
   • 100 g másla
   • půlka citrónu
   • 100 gramů slaniny
   • 150 ml bílého vína
   • vývar
Recept pečené sluky připravíme takto:
Několik dní odleželé sluky oškubeme, hlavičky stáhneme, oči vydloubneme, chmýří opálíme a sluky vykucháme. Usekneme drápky, sluku zevnitř i zvenčí posolíme, trochu opepříme, dovnitř vložíme kousek másla, nožky založíme zpět a zašpejlíme. Dlouhý a očištěný zobák prostrčíme stehýnkem a křídla založíme dozadu. Pak prsíčka pokapeme citronovou šťávou, sluky zabalíme do slaniny nakrájené na tenké plátky a ovážeme je nití. Na pekáči rozehřejeme máslo, sluky do něho vložíme prsíčky dolů, podlijeme trochou vývaru a přikryté pomalu dusíme za častého polévání vínem a občas i vývarem. Když začnou měknout, tak je odkryjeme a necháme za častého polévání dopéci.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Pečené sluky nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Brambory pečené v bůčku   Hovězí pečené na pivě   Krevetí pečené rolky   Pečené filety z lososa   Pečené kvíčaly   Zapečené brambory Quattro formaggi   Zapečené kotlety s olivami   Zapečené mušle Saganaki  


pečené sluky, recept, speciality


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!