|
|
|
![]() |
||
![]() KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Dnes je 27. dubna, pátek, svátek má: Jaroslav ![]() • 10 kvíčal • sůl • 120 gramů másla • 10 zrnek jalovce • 200 gramů slaniny • 40 gramů másla • 80 gramů cibule • 5 pepřů • vývar • 4 lžíce červeného vína Recept pečené kvíčaly připravíme takto:
Kvíčaly oškubeme, opálíme, vykucháme, vypláchneme, hlavičky a nožičky očistíme a zbavíme drápků, osolíme, do každé dáme po zrnku jalovce a trošku másla, celé je zabalíme do slaniny nakrájené na tenké plátky a obvážeme nití. Na másle osmažíme pepř a na plátky nakrájenou cibuli, na to vložíme kvíčaly, zalijeme vývarem a pečeme pod pokličkou asi čtvrt hodiny. Pak je obrátíme a necháme zčervenat i na druhé straně. Upečené kvíčaly vyndáme, šťávu zalijeme červeným vínem a případně ještě troškou vývaru, povaříme a prolisujeme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Pečené kvíčaly nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Brambory pečené v bůčku Hovězí pečené na pivě Krevetí pečené rolky Pečené filety z lososa Pečené sluky Zapečené brambory Quattro formaggi Zapečené kotlety s olivami Zapečené mušle Saganaki pečené kvíčaly, recept, speciality |