KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 13. prosince, středa, svátek má: Lucie


Pečené filety z lososa

Kategorie: speciality, ryby a vodní potvory

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept pečené filety z lososa potřebujeme tyto suroviny:

   • 4 porce lososa (á 150 g)
   • 100 g anglické slaniny
   • 1 cibule
   • 2 stroužky česneku
   • šťáva z 1 pomeranče
   • 4 lžíce olivového oleje
   • sůl
   • mletý pepř
   • 60 g parmazánu
   • čerstvý koriandr
   • limetky
Recept pečené filety z lososa připravíme takto:
Porce lososa pokapeme pomerančovou šťávou a lžící oleje a necháme půl hodiny odpočinout. V pánvi zpěníme na polovině zbylého oleje najemno nakrájenou cibuli, česnek a slaninu, dokud cibulka nezesklovatí. Na zbylém oleji opečeme z obou stran porce osušeného, osoleného a opepřeného lososa, z každé strany asi 2 minuty (pokud máme porce s kůží, nejdříve osmahneme stranu s kůží). Opečené filety naskládáme na plech vyložený pečicím papírem kůží dolů, potřeme směsí cibulky a slaniny a posypeme jemně strouhaným parmazánem. Zapečeme pod grilem asi 3-5 minut. Podáváme se skrojky limetky a lístky koriandru.





pečené filety z lososa, recept, speciality


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!