Pečené brambory s omáčkou po francouzskuKategorie: hlavní jídla, zeleninová a bezmasá jídlaHodnocení receptu:   Na recept pečené brambory s omáčkou po francouzsku potřebujeme tyto suroviny: • 750 g menších nových brambor • 2 lžíce olivového oleje • sůl • pepř • na omáčku: 1 větší stroužek česneku + 70 ml rostlinné oleje + 2 lžíce dijonské hořčice + 2 lžíce jablečného octa + 2 lžíce petrželky najemno nasekané + 1 lžíci krystalového cukru Recept pečené brambory s omáčkou po francouzsku připravíme takto: Omyté brambory překrojíme na půlky, vložíme do větší misky, přidáme olivový olej, sůl a pepř a důkladně promícháme. Potom brambory přendáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě cca 20 minut při teplotě 220°C. Zatímco se brambory pečou v troubě, připravíme omáčku: prolisovaný česnek smícháme s octem, cukrem, hořčicí a olejem. Hotové brambory přendáme do misky, smícháme s omáčkou, posypeme petrželkou a podáváme.
pečené brambory s omáčkou po francouzsku, recept, hlavní jídla |
|