KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 26. března, neděle, svátek má: Emanuel


Pečená svatomartinská husa se švestkovou omáčkou

Kategorie: hlavní jídla, drůbeží maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept pečená svatomartinská husa se švestkovou omáčkou potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 husa (cca 4 kg)
   • 5 šalotek
   • 5 – 6 jablek
   • 2 lžíce cukru (nejlépe třtinového)
   • 20 g másla
   • sůl
   • pepř
   • na omáčku: 200 g sušených švestek + 0,25 l červeného vína + 20 g másla + sůl + pepř + citron + 0,5 l vody
Recept pečená svatomartinská husa se švestkovou omáčkou připravíme takto:
Z omyté a osušené husy oddělíme krk a konce křidélek a zvenku i zevnitř důkladně osolíme a necháme uležet do druhého dne. Omytá jablka rozčtvrtíme a vykrojíme jádřince. Na másle zkaramelizujeme cukr, přidáme nadrobno nakrájené 3 šalotky a čtvrtky ze 4 jablek. Touto směsí husu naplníme a otvor uzavřeme. Kůži na prsou na více místech nakrojíme, aby se tuk dobře vypékal, husu vložíme do pekáče prsy dolů, přikryjeme a pečeme v předehřáté troubě zhruba 2 hodiny. V průběhu pečení obracíme a podléváme a čirý tuk během pečení sbíráme. Upečenou husu vyjmeme, sádlo slijeme a husu vložíme zpět do pekáče. Zbytek šalotek a jablek rozkrojíme na čtvrtky a obložíme jím husu a dopékáme jí odkrytou a dokřupava cca 20 minut. Omáčku připravíme tak, že sušené švestky zalijeme vodou a rozvaříme. Po vyvaření vody přilijeme víno a směs zredukujeme. Ponorným mixérem rozmixujeme dohladka, osolíme, opepříme, zakápneme pár kapkami citronu a nakonec zjemníme máslem.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Pečená svatomartinská husa se švestkovou omáčkou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Bramborové noky s omáčkou ze sýra   Brambory s houbovou omáčkou   Brambory s ředkvičkovou omáčkou   Candát s cibulovou omáčkou   Candát s jemnou petrželkovou omáčkou   Celer s houbovou omáčkou   Cibule zapečená s balkánským sýrem   Dušená ryba se smetanovou omáčkou a hřiby   Dušené kuře s bílou omáčkou   Fazolky se smetanovou omáčkou   Fettucine s houbami a rajčatovou omáčkou   Fettucine s oříškovou omáčkou   Finská pečená štika s rýžovou nádivkou   Gnocchi s tvarohovou omáčkou   Grilovaný kapr s jablečnou omáčkou   Halušky s rajčatovou omáčkou   Hodovnická husa   Houbové palačinky se sýrovou omáčkou   Hovězí maso s křenovou omáčkou   Hovězí maso s pažitkovou omáčkou   Hovězí pečeně s cibulovou omáčkou   Hovězí pečeně s kyselou omáčkou   Hovězí plátky s pikantní omáčkou   Hovězí s estragonovou omáčkou   Hovězí s křenovou omáčkou   Husa po staročesku   Husa s podpoušťkou   Husarská pečeně   Husarská roláda   Chřest s holandskou omáčkou   Chřest se smetanovou omáčkou   Jehněčí rolka s provensálskou omáčkou   Jelení plec pečená se šunkou   Kachní prsa s pomerančovou omáčkou   Kapr s paprikovou omáčkou   Kapusta zapečená s játry a slaninou   Kapusta zapečená s masem a rýží   Kapusta zapečená s uzeným masem   Kapustové lívance s ředkvičkovou omáčkou   Kotlety s hamburskou omáčkou   Krab se žampiónovou omáčkou   Kuřecí játra v těstíčku s jogurtovou omáčkou   Kuřecí maso se smetanovou omáčkou   Kuřecí prsa se sýrovou omáčkou   Kuřecí prsíčka s višňovou omáčkou   Květák se sýrovou omáčkou   Lín s koprovou omáčkou   Lín s petrželovou omáčkou   Lín se slaninovou omáčkou   Losos s bazalkovou omáčkou  


pečená svatomartinská husa se švestkovou omáčkou, recept, hlavní jídla


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!