![]() ![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 750 ml vanilkové zmrzliny • 750 ml zmrzliny stracciatella • 1 piškotový korpus • 4 bílky • 200 g cukru krupice Recept pečená aljaška připravíme takto:
Obě zmrzliny necháme 5-7 minut povolit při pokojové teplotě. Mísu o průměru asi 20 cm a objemu 1,5-2 litry vyložíme potravinářskou fólií, lžící přendáme do mísy nejdříve vanilkovou zmrzlinu, pak stracciatellovou, zakryjeme alobalem a necháme přes noc zmrazit. Piškotový korpus, pokud je vysoký, seřízneme na dvě poloviny. Jeden plát korpusu ořízneme na velikost mísy plus centimetr nevíc. Z bílků ušleháme pevný sníh, ke konci šlehání přidáme cukr. Na piškotový plát přendáme zmrzlinu, stáhneme fólii a pokryjeme ji sněhem tak, aby pokrýval celý kopec zmrzliny. Ozdobné špičky uděláme pomocí párátek, narýhujeme cukrářskou stěrkou nebo zubatým nožem. Pečeme v troubě předehřáté na 220°C na plechu na zapékacím talíři asi 3 minuty, dokud nezačnou špičky hnědnout. Hotové ihned podáváme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Pečená Aljaška nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Nepečená kokosová roláda Pečená jablka Pečená jablka s perníkovou náplní pečená aljaška, recept, sladkosti |
|