KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept pastýřský perkelt potřebujeme tyto suroviny: • 1,5 kg vepřové kýty • sladká smetana • menší hlávka zelí • vegeta • masox • olej • mletá červená paprika • pepř • kmín • sůl Recept pastýřský perkelt připravíme takto:
Z masa odstraníme tlustší části a libové maso nakrájíme na kostky. Zelí nakrájíme na tenké proužky. Do hrnce dáme olej, na něm orestujeme červenou papriku a maso, až maso zesvětlá, podlijeme vodou, osolíme, okořeníme vegetou, přidáme kostku hovězího bujónu, pepř, drcený kmín a vaříme, dokud maso nezměkne. Potom přidáme zelí a vaříme, dokud i zelí není měkké. Nakonec přidáme sladkou smetanu. Podáváme s čerstvým chlebem nebo s knedlíky. V naší kuchařce bylo kromě receptu Pastýřský perkelt nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: hřibový perkelt, pastýřský koláč hovězí, jelení perkelt, srnčí perkelt, houbový perkelt, pastýřský koláč jehněčí, husí perkelt, hovězí perkelt, kachní perkelt, telecí perkelt pastýřský perkelt, recept, hlavní jídla |