![]() ![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1,5 kg vepřové kýty • sladká smetana • menší hlávka zelí • vegeta • masox • olej • mletá červená paprika • pepř • kmín • sůl Recept pastýřský perkelt připravíme takto:
Z masa odstraníme tlustší části a libové maso nakrájíme na kostky. Zelí nakrájíme na tenké proužky. Do hrnce dáme olej, na něm orestujeme červenou papriku a maso, až maso zesvětlá, podlijeme vodou, osolíme, okořeníme vegetou, přidáme kostku hovězího bujónu, pepř, drcený kmín a vaříme, dokud maso nezměkne. Potom přidáme zelí a vaříme, dokud i zelí není měkké. Nakonec přidáme sladkou smetanu. Podáváme s čerstvým chlebem nebo s knedlíky. V naší kuchařce bylo kromě receptu Pastýřský perkelt nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Houbový perkelt Hovězí perkelt Hovězí perkelt II Hřibový perkelt Husí perkelt Jelení perkelt Kachní perkelt Kuřecí perkelt Ostrý maďarský perkelt Pastýřský koláč hovězí Pastýřský koláč jehněčí Rybí perkelt Skopový perkelt Srnčí perkelt Telecí perkelt Vepřový perkelt pastýřský perkelt, recept, hlavní jídla |
|