Dnes je 24. ledna, neděle, svátek má: Milena
Parmské kotletyKategorie: hlavní jídla, telecí masoHodnocení receptu:   Na recept parmské kotlety potřebujeme tyto suroviny: • 4 telecí kotlety • strouhaná houska • 2 vejce • 100 g parmezánu • 0,25 l mléka • 150 g másla • 25 g hladké mouky • 2 žloutky • sůl Recept parmské kotlety připravíme takto: Telecí kotlety pečlivě odblaníme a naklepeme. Osolíme je a obalíme ve vejcích a ve strouhané housce. Na pánvi se 100 g másla je usmažíme do zlatova. Vložíme je do ohnivzdorné misky vymazané máslem, poklademe tenkými šupinami parmezánu a v horké troubě dobře prohřejeme. Potom je přelijeme bešamelem připraveným z 30 g másla, 25 g mouky, čtvrt litru mléka, dvou žloutků, soli a jemně nastrouhaného parmezánu. Ještě krátce zapečeme, než začne bešamel hnědnout.
parmské kotlety, recept, hlavní jídla Zatím nebyl přidán žádný příspěvek. |
|
©2021 CBMonitor.cz Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!