KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 23. února, čtvrtek, svátek má: Svatopluk


Parmazánové krekry

Kategorie: předkrmy

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept parmazánové krekry potřebujeme tyto suroviny:

   • 1/2 hrnku mandlové mouky
   • 1/4 hrnku kokosové mouky
   • 2 lžičky kypřícího prášku z vinného kamene
   • 1-2 stroužky česneku
   • 1,5 hrnku nastrouhaného eidamu
   • 1/4 hrnku nastrouhaného parmazánu
   • 5 lžic rozehřátého ghí
   • 1 větší vejce
   • himalájská sůl
   • nasekaný rozmarýn pepř
Recept parmazánové krekry připravíme takto:
V míse smícháme mandlovou a kokosovou mouku, přidáme kypřící prášek, parmazán, nasekaný rozmarýn, nastrouhaný česnek, sůl, pepř a vše dobře promícháme. V menším hrnci na mírném ohni rozehřejeme nastrouhaný sýr, pak přidáme rozehřáté ghí, vmícháme směs z mouky a důkladně promícháme tak, aby ze sýra a směsi vzniklo těsto. Sundáme z ohně a vmícháme vejce. Vzniklé těsto prohněteme rukou, položíme mezi dva pláty papíru na pečení a opatrně rozválíme na placku, ze které vykrájíme krekry v požadovaném tvaru. Krekry dáme na plech vyložený papírem na pečení, každý kus propíchneme vidličkou, potřeme rozehřátým ghí a pečeme v předehřáté troubě při 175°C, dokud krekry na povrchu nezezlátnou (15-20 minut). Pak necháme vychladnout.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Parmazánové krekry nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Krekry s drůbeží pěnou  


parmazánové krekry, recept, předkrmy


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!