![]() ![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 5 bílků • 350 g moučkového cukru • 180 g mletých ořechů • 20 g polohrubé mouky • špetka prášku do pečiva • na krém: salko + 100 g čokolády + 250 g másla + 2 lžíce rumu • na polevu: čokoláda na vaření + máslo Recept pařížské rohlíčky připravíme takto:
Bílky s cukrem vyšleháme nad párou. Až bude směs hustá, přidáme mouku, ořechy a prášek do pečiva. Směsí naplníme potravinářský sáček a s jeho pomocí tvarujeme na plech vyložený pečícím papírem rohlíčky. Sušíme při teplotě 100°C necelou hodinu. Krém připravíme následovně: salko s čokoládou rozpustíme ve vodní lázni, mícháme do zhoustnutí a necháme vychladnout. Pak vyšleháme krém s máslem. Na rohlíčky nanášíme krém, až ztuhne, pak rohlíčky polijeme čokoládovou polevou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Pařížské rohlíčky nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Anýzové rohlíčky Banány v pařížském krému Bratislavské rohlíčky makové Bratislavské rohlíčky ořechové Bratislavské rohlíčky z nekynutého těsta Drožďové rohlíčky Kadaňské rohlíčky Kokosové rohlíčky Mandlové rohlíčky Martinské rohlíčky Máslové rohlíčky Ořechové rohlíčky Pařížské placičky Pařížské tyčinky Punčové rohlíčky Rakouské mocca rohlíčky Skořicové rohlíčky Sladké rohlíčky zadělávané pivem Tvarohové rohlíčky Vanilkové rohlíčky Žloutkové rohlíčky pařížské rohlíčky, recept, sladkosti |
|