KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 24. listopadu, pátek, svátek má: Emílie


Pařené buchty

Kategorie: sladkosti, buchty

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept pařené buchty potřebujeme tyto suroviny:

   • 450 g pšeničné mouky
   • 250 ml mléka
   • 1 vejce
   • 25 g kvasnic
   • 350 g hustého švestkového džemu
   • 2 lžičky cukru
   • sůl
   • 1-2 lžičky rostlinného oleje
Recept pařené buchty připravíme takto:
Mléko trochu zahřejeme, aby mělo o trochu vyšší než pokojovou teplotu. V polovině mléka rozpustíme kvasnice, přidáme zbylé mléko, mouku, vejce, cukr a sůl, rozšleháme, těsto zakryjeme a necháme 30-40 minut, dokud nenakyne do přibližně dvojnásobného objemu. Potom těsto rozválíme na tloušťku asi 7 mm a rozkrájíme na 24 čtvercových kousků. Na ně dáme trochu džemu, poskládáme kraje a nakonec spojíme celé. Buchty položíme na plochu posypanou moukou slepenou částí dolu, zakryjeme suchou utěrkou a necháme kynout alespoň 20 minut. V kastrólu dáme vařit 2 hrnky vody, vložíme pařák na knedlíky a natřeme jej nějakým rostlinným olejem, aby se nám k němu buchty nepřilepily. Položíme buchty do pařáku (necháme mezi nimi místo, aby mohly narůst) a přikryté vaříme 20 minut (po dobu vaření neodkrýváme, jinak buchty nenarostou a budou tvrdé). Po 20 minutách buchty vyndáme a každou buchtu propíchneme vidličkou. Pařené buchty podáváme například s čokoládovým pudinkem nebo s rozpuštěným máslem a posypané skořicí a moučkovým cukrem.





pařené buchty, recept, sladkosti


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!