KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 30. dubna, neděle, svátek má: Blahoslav


Panna Cotta s čerstvými jahodami

Kategorie: sladkosti

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept panna cotta s čerstvými jahodami potřebujeme tyto suroviny:

   • 6 listů želatiny
   • vanilkový lusk
   • 500 g smetany
   • 100 g cukru
   • 500 g větších jahod
   • 4 polévkové lžíce marsaly
   • čerstvá máta na ozdobu
Recept panna cotta s čerstvými jahodami připravíme takto:
Ve studené vodě necháme změknout 6 listů želatiny. vanilkový lusk podélně rozkrojíme, dřeň vydlabeme nožem, přidáme 500 g smetany a 70 g cukru a vše přivedeme k varu. Pak sundáme z plotny a necháme vychladnout. Želatinu rozmačkáme a rozpustíme ve smetaně s cukrem. Vanilkový lusk vyjmeme, směs nalijeme do 4 formiček (asi po 140 ml) a dáme do chladu ztuhnout - nejlépe přes noc. Hodinu před podáváním nakrájíme jahody na čtvrtky a naložíme je do marsaly a 30 g cukru. V širokém hrnci přivedeme k varu menší množství vody a sundám z ohně. Formičku jednu za druhou opatrně na pár sekund ponoříme až po okraj do horké vody, abychom mohli krém z formiček bez problémů vyklopit. Formička s náplní ale nesmí zůstat ve vodě příliš dlouho, aby se krém neroztekl. Smetanový krém opatrně vyklopíme na dezertní talířky, ozdobíme jahodami marinovanými v marsele a pokapeme je marinádou.





panna cotta s čerstvými jahodami, recept, sladkosti


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!