KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 19. srpna, sobota, svátek má: Ludvík


Panenčiny copy s pórkem

Kategorie: minutky, vepřové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept panenčiny copy s pórkem potřebujeme tyto suroviny:

   • 600 g vepřové panenky
   • 1 pórek
   • 200 ml smetany ke šlehání
   • 100 ml vývaru
   • 50 ml bílého vína
   • 70 g nivy
   • 3 lžíce másla
   • olej
   • 1 lžíce hladké mouky
   • pepř
   • sůl
Recept panenčiny copy s pórkem připravíme takto:
Maso podélně nakrájíme na dlouhé proužky, osolíme, opepříme, potřeme rozpuštěným máslem a necháme asi hodinu odležet v ledničce. Pórek rozdělíme na jednotlivé listy a na 2 minuty ho vložíme do osolené vroucí vody. Necháme dobře okapat a vychladnout. Proužky masa a pórku (vždy 2 proužky panenky a 1 silnější proužek pórku) spleteme do čtyř copánků (na 4 porce) a oba konce pevně spíchneme párátkem. Na pánvi s rozpáleným olejem dobře opečeme copy ze všech stran, vyjmeme a udržujeme v teple (zabalené v alobalu). Výpek zaprášíme moukou, povolíme vývarem a vínem, provaříme a přidáme nastrouhanou nivu. Když se sýr rozpustí, sejmeme pánev z plotýnky, zalijeme smetanou, promícháme, opepříme a dosolíme. Dozlatova opečené copy podáváme částečně přelité omáčkou



V naší kuchařce bylo kromě receptu Panenčiny copy s pórkem nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Vepřové nudličky s pórkem a žampiony na smetaně  


panenčiny copy s pórkem, recept, minutky


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!