KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 24. června, sobota, svátek má: Jan


Pajerské koláče

Kategorie: sladkosti

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept pajerské koláče potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 kg hladké mouky
   • 20 dkg práškového cukru
   • 16 dkg sádla
   • 8 dkg kvasnic
   • 4 žloutky
   • sůl
   • horké mléko
   • na nádivku: 7 kostek tvarohu + žloutky + cukr + rozinky + 1 kostka másla + strouhaný perník
Recept pajerské koláče připravíme takto:
Vypracujeme hladké kynuté těsto tak, aby se nelepilo na vařečku a necháme vykynout (buď od večera do rána nebo od rána do odpoledne). Pak jej vyválíme ho a rukama přímo na plechu vypracujeme do velmi tenké placky. Na ni naneseme 1/5 – 1/6 tvarohové nádivky a okraje těsta ze čtyř stran přehneme přes tvaroh. Koláč tak získá hranatý tvar. Okraje potřeme bílkem a pečeme při 160°C. Pak vyndáme a na ještě horký koláč sypeme řádnou vrstvu strouhaného perníku, na již vychladlejší práškový cukr (v tenké vrstvě po celé ploše) a před podáváním celou plochu koláče pokapeme rozpuštěným máslem, tak, aby se povrch koláče rozmočil, ale aby koláč přitom "neplaval".



V naší kuchařce bylo kromě receptu Pajerské koláče nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Dvojctihodné koláče   Chodské koláče   Linecké koláče   Moravské koláče   Panské koláče   Vázané koláče   Velikonoční koláče  


pajerské koláče, recept, sladkosti


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!