![]() ![]() KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Dnes je 22. ledna, pátek, svátek má: Slavomír ![]() • 350 g kysaného zelí • 400 g uzené klobásy • 4 vepřové kotlety • 1 l vody ze zelí • 1,5 l vody • 100 g kořenové zeleniny • 40 g tuku • 30 g hladké mouky • 100 g sušených hřibů • sůl • pepř • majoránka • 2 stroužky česneku Recept oravská zelňačka připravíme takto:
Do studené vody dáme vařit kotlety, klobásu a hřiby. Po půlhodině přidáme nakrájené zelí a nastrouhanou zeleninu. Po změknutí všech ingrediencí přidáme česnekovou jíšku, zelnou vodu a chvíli povaříme. Maso a klobásu vybereme a polevku dochutíme. Klobásu nakrájíme na kolečka a vrátíme do polévky a kotlety servírujeme rovnou na talířích. V naší kuchařce bylo kromě receptu Oravská zelňačka nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Cikánská zelňačka Francouzská zelňačka Gulášová zelňačka Houbová zelňačka s mlékem Mazurská zelňačka Moravská fazolová polévka Moravská houbová polévka Myjavská zelňačka se švestkami Oravská zelňačka II Pikantní zelňačka Pohronská zelňačka Pohronská zelňačka Půlnoční zelňačka Slezská zelňačka Staročeská bílá zelňačka s klobásou Staročeská zelňačka Staročeská zelňačka s klobásou Uherská zelňačka Uzená zelňačka s fazolemi Vánoční zelňačka Zelňačka pikantní Zelňačka s houbami a vepřovým masem Zelňačka s klobásou Zelňačka s mletým masem Zelňačka s uzeným masem oravská zelňačka, recept, polévky |
|