KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 23. května, úterý, svátek má: Vladimír


Opilé fazole

Kategorie: polévky, zeleninová a bezmasá jídla

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept opilé fazole potřebujeme tyto suroviny:

   • 0,5 l hnědých fazolí
   • 1,5 l vody
   • 0,35 l piva
   • 2 lžíce tuku
   • 1 velká cibule
   • 2 stroužky česneku
   • 3 pálivé papričky
   • 0,5 lžičky mletého kmínu
   • 1 lžička soli
Recept opilé fazole připravíme takto:
Namočte fazole přes noc, slijte a znovu zalijte vodou a pivem, aby byly 2 cm pod vodou. Vařte zvolna nepřikryté. Po jedné hodině zkontrolujte, zamíchejte ode dna a není-li dost vody, přilijte vařící vodu. Vařte dalších 30 minut a znovu zkontrolujte, případně dolejte vodu. Až fazole změknou, přidejte vše ostatní a vařte zvolna dalších 15 minut, vodu udržujte jen těsně nad hladinou fazolí. Fazole jsou uvařené, když jsou měkké a krémové, nikoli rozvařené, měly by držet svůj tvar. V hrnci bude trochu vody s fazolemi, ale má to byt stádium polévky. Pokud chcete tekutinu hustší, šťouchněte do nich několikrát mačkačem na bramborovou kaši.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Opilé fazole nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Beraní polévka s fazolemi   Fazole po havířsku   Nudlová polévka s fazolemi   Polévka ze zelených fazolek   Smetanová polévka s cuketou a fazolemi   Uzená zelňačka s fazolemi   Zelná polévka s fazolemi  


opilé fazole, recept, polévky


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!