KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 27. července, čtvrtek, svátek má: Věroslav


Opilé blumy v pomerančovém karamelu

Kategorie: sladkosti

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept opilé blumy v pomerančovém karamelu potřebujeme tyto suroviny:

   • 125 g čerstvých blum
   • 25 g cukru krupice
   • 1 lístek máty
   • špetka mletého kardamomu
   • 12 ml rumu
   • 75 ml šťávy z čerstvých pomerančů
   • 2 lžíce vanilkové zmerzliny
Recept opilé blumy v pomerančovém karamelu připravíme takto:
Blumy omyjeme, rozpůlíme a vypeckujeme. V kastrůlku rozpustíme cukr na karamel, zalijeme šťávou z čertstvých pomerančů a rumem, přidáme špetku mletého kardamomu a vyvaříme do zhoustnutí. Do směsi přidáme půlky blum, promícháme a necháme vychladnout. Podáváme s kopečkem vanilkové zmrzliny a ozdobíme mátou.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Opilé blumy v pomerančovém karamelu nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Banány v karamelu   Čokoládový koláč s ořechy v karamelu   Opilé jahodové řezy   Opilé kuličky  


opilé blumy v pomerančovém karamelu, recept, sladkosti


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!