KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 18. prosince, pondělí, svátek má: Miloslav


Omáčka Béarnaise

Kategorie: přílohy

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept omáčka béarnaise potřebujeme tyto suroviny:

   • 0,5 šálku bílého vinného octa
   • 2 polévkové lžíce najemno nakrájené šalotky
   • 1 polévková lžíce jemně nasekaného čerstvého estragonu
   • 2 polévkové lžíce vody
   • 4 žloutky
   • 1 šálek zahřátého másla
   • půl lžičky citronové šťávy
   • sůl
   • bílý pepř
Recept omáčka béarnaise připravíme takto:
Šalotku zalijeme v kastrolku octem, přidáme zhruba polovinu estragonu, přivedeme k varu, stáhneme plamen a pak vaříme zhruba 3 minuty, dokud se ocet téměř nevyvaří. Pak sundáme z ohně a necháme trochu vychladnout. Přidáme vodu a žloutky, metličkou vyšleháme tak, aby omáčka zhoustla a následně přiléváme za stálého šlehání máslo. Jakmile je omáčka správně hustá, přidáme citronovou šťávu a zbytek estragonu a dochutíme solí a pepřem.





omáčka béarnaise, recept, přílohy


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!