Okoun na smetaněKategorie: hlavní jídla, ryby a vodní potvoryHodnocení receptu:   Na recept okoun na smetaně potřebujeme tyto suroviny: • 500 g okouna • 50 g másla • 40 g cibule • citrón • 125 g kyselé smetany • 1 lžíce hladké mouky • 2 rajčata • sůl • pepř Recept okoun na smetaně připravíme takto: Okouny povaříme asi 3 minuty v osolené vodě, pak teprve stáhneme kůži a odřízneme ocasy a hlavy. Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, položíme na ni okouny, zalijeme asi 5 lžícemi vody, osolíme, zakapeme citronovou šťávou a dusíme 5 minut. Ryby uložíme na teplou mísu. Do zbylé šťávy zamícháme smetanu s moukou, osolíme, opepříme a povaříme podle chuti, až vznikne hustší omáčka. Tou zalijeme okouny, ozdobíme rajčaty a podáváme s vařenými brambory.
okoun na smetaně, recept, hlavní jídla |
|