![]() ![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 2 lžíce olivového oleje • 1 nakrájená malá cibule • 1 nakrájená malá červená paprika • 1 lžička nadrobno nakrájené červené chilli papričky • 440 g rozmačkaných rajčat z konzervy • 2 lžíce rajčatového protlaku • 6 vajec • 12 tenkých plátků kořeněného salámu nebo klobásy • 2 lžíce nakrájené petrželky • sůl Recept ohnivá vejce připravíme takto:
Troubu předehřejeme na 160°C. Na pánvi rozehřejeme olej a při střední teplotě opékáme cibuli, až je měkká a zlatavá. Přidáme papriku a chilli papričku a opékáme další 2-3 minuty. Přidáme rajčata, rajčatový protlak, osolíme a asi 10 minut dusíme nezakryté při nízké teplotě, občas zamícháme. Rajčatovou směs přeložíme do nízké zapékací misky. Lžící uděláme ve směsi šest důlků a do každého postupně vyklepneme jedno vejce. Podle chuti přisolíme. Rajčatovou směs s vejci pokryjeme tenkými plátky salámu nebo klobásy. Zapékáme asi 20 minut, až bílky ztuhnou, ale žloutky zůstanou vláčné. Posypeme najemno nakrájenou petrželkou a hned podáváme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Ohnivá vejce nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Bylinková vejce Ďábelská vejce s houbami Dušené lišky se sázeným vejcem Fritovaná vejce Kaviárová vejce v šunce Kořeněná vejce Lososové závitky s plněným vejcem Míchaná vejce s uzeninou Míchaná vejce se slaninou Míchaná vejce se strouhaným sýrem Papriková vejce Plněná vejce na topinkách Ruská vejce s husími játry a majonézou Ruské vejce Ruské vejce II Ruské vejce s vlašským salátem Sardinkové vejce Smažená vejce se strouhankou Švédská vejce Švédská vejce Topinka plněná vejcem Vejce na tvrdo Vejce plněná houbami Vejce plněná kaviárem Vejce plněná romadúrovou pěnou Vejce plněná sýrem Vejce Rossini Vejce s bylinkovou omáčkou Vejce s lososovou náplní Vejce s tuňákovou pěnou Vejce s uzenáčem Vejce v košili Vejce v želatině Zapečená vejce se slaninou a rajčaty Zapečená vejce se šunkou a sýrem Ztracená česneková vejce ohnivá vejce, recept, předkrmy |
|