![]() ![]() KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Dnes je 24. ledna, neděle, svátek má: Milena ![]() • 500 g bílého zelí • 100 g vařené šunky • 50 g slaniny • 2 cibule • 1 lžíce másla • 1 lžička kmínu • sůl • pepř • 1 l masového vývaru • 50 g nastrouhaného sýra typu Gruyère Recept obwaldská zelná polévka připravíme takto:
Zelí očistíme, listy otrháme a nakrájíme na jemné nudličky. Na rozehřátém másle osmahneme slaninu nakrájenou na kostičky, pak přidáme nakrájenou cibuli a lehce osmahneme. Přidáme nakrájené zelí a podusíme. Okořeníme kmínem a pepřem, přilijeme masový vývar, osolíme a přikryté vaříme na mírném ohni asi 25 minut. Nakonec přidáme šunku nakrájenou na nudličky a ještě krátce povaříme. Při podávání porce obwaldské zelné polévky posypeme kmínem. Nastrouhaný sýr podáváme odděleně. V naší kuchařce bylo kromě receptu Obwaldská zelná polévka nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Postní zelná polévka Švýcarská zelná polévka Zelná polévka Zelná polévka červená Zelná polévka II Zelná polévka s čočkou Zelná polévka s fazolemi Zelná polévka se sójou Zelná vepřová polévka pikant s houbami obwaldská zelná polévka, recept, polévky |
|