![]() ![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 500 g eidamu • 200 g oliv bez pecek • 200 g čerstvých hub • 2 červené papriky • 2 dcl octa • 5 stroužků česneku • 2 cibule • 2 feferonky • 2 lžíce cukru • bobkový list • několik kuliček celého pepře • několik kuliček nového koření • snítka tymiánu • olej Recept nakládaný eidam připravíme takto:
Sýr nakrájíme na kostky. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na plátky, houby a papriky očistíme a také nakrájíme na menší kousky. Ocet a 0,25 l vody svaříme s cukrem, bobkovým listem, celým pepřem a novým kořením. Do převařeného horkého nálevu vložíme nakrájené houby a papriku a asi po 10 minutách je slijeme. Nakrájený sýr, cibuli, olivy, papriku, houby, česnek, feferonky a všechno koření (i z nálevu) narovnáme do vhodné nádoby a zalijeme olejem tak, aby byly všechny suroviny potopené. Nádobu uzavřeme a necháme 10 dní odležet na chladném místě. V naší kuchařce bylo kromě receptu Nakládaný eidam nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Nakládaný bůček Nakládaný camembert Nakládaný hermelín Nakládaný hermelín II Nakládaný hermelín III Nakládaný ovčí sýr Nakládaný uzený sýr nakládaný eidam, recept, na chleba |
|