![]() ![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 husí krk • 500 g husích jater • 20 g másla • 40 g housky • 2 lžíce husího sádla • sůl • pepř • 1/2 stroužku česneku • špetka muškátového květu • troška strouhané citronové kůry • 1 lžíce sherry Recept nadívaný husí krk připravíme takto:
Husí játra udusíme na másle a pak je umeleme nebo prolisujeme. Přidáme k nim namočenou umletou housku, sůl, pepř, utřenou půlku česneku, rozpušťěné sádlo, špetku muškátového květu, strouhanou citronovou kůru a sherry. Směs pečlivě utřeme a naplníme ji do husího krku. Krk zavážeme na obou stranách a vaříme asi půl hodiny. V naší kuchařce bylo kromě receptu Nadívaný husí krk nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Boršč krkonošský Dušená husí krev Dušená husí prsa Grilovaná krkovice s rozmarýnem Hovězí krk na víně s dýňovo-bramborovým pyré Husí drůbky na paprice Husí játra Husí játra s cibulkou Husí játra s jablky Husí játra s mandlemi Husí játra s rajčaty a houbami Husí paprikáš Husí perkelt Husí stehna na houbách Husí stehna na žampionech Husí stehna s hrachem a kroupami Husí stehýnka s rýží a hráškem Kapr nadívaný houbami Nadívaná husí prsíčka Nadívaný bůček se špenátem Nadívaný candát Nadívaný vepřový bůček Pečená husí játra po maďarsku Pečená krkovička Pečená krkovička s rozmarýnem Pečený hovězí krk Pivařská krkovička Plněný kachní krk Prokládaná krkovička Rizoto s husími drůbky Rizoto z husích jater Štědrovečerní nadívaný kapr Uzená krkovička v bramboráku Vepřová krkovička se sýrovou kůrkou Zadělávané husí krky Zapečené podkrkonošské kočičky nadívaný husí krk, recept, hlavní jídla |
|