KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 22. září, pátek, svátek má: Darina


Nadívaná husa po polsku

Kategorie: hlavní jídla, drůbeží maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept nadívaná husa po polsku potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 husa
   • 300 g husích vnitřností
   • 2 cibule
   • 3 stroužky česneku
   • 2 kyselá jablka
   • 100 g rozinek
   • 2 starší housky
   • 500 ml vývaru
   • sůl
   • mletý pepř
   • muškátový oříšek
   • 2 lžičky majoránky
   • celý pepř
   • nové koření
   • bobkový list
   • máslo
   • petrželka
Recept nadívaná husa po polsku připravíme takto:
Husu očistíme. Křídla a krk odřízneme, dáme do vývaru spolu s vnitřnostmi, novým kořením, bobkovým listem, celým pepřem a rozinkami a vaříme přibližně hodinu tak, aby se vývar částečně vypařil. Pak necháme vývar vychladnout, vyndáme křídla, krk a koření, přidáme suché housky, zamícháme a umeleme. Jablka nastrouháme, cibuli nasekáme nadrobno a vše promícháme. Dochutíme majoránkou, petrželkou, utřeným česnekem, solí, pepřem a muškátovým oříškem. Touto nádivkou naplníme husu, zašijeme nebo spojíme párátky, polijeme roztaveným máslem, dáme do trouby rozehřáté na 180°C a pečeme přibližně dvě hodiny. Husu průběžně polévám na střídačku vodou a šťávou z pečení.





nadívaná husa po polsku, recept, hlavní jídla


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!