![]() ![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 husa • 300 g husích vnitřností • 2 cibule • 3 stroužky česneku • 2 kyselá jablka • 100 g rozinek • 2 starší housky • 500 ml vývaru • sůl • mletý pepř • muškátový oříšek • 2 lžičky majoránky • celý pepř • nové koření • bobkový list • máslo • petrželka Recept nadívaná husa po polsku připravíme takto:
Husu očistíme. Křídla a krk odřízneme, dáme do vývaru spolu s vnitřnostmi, novým kořením, bobkovým listem, celým pepřem a rozinkami a vaříme přibližně hodinu tak, aby se vývar částečně vypařil. Pak necháme vývar vychladnout, vyndáme křídla, krk a koření, přidáme suché housky, zamícháme a umeleme. Jablka nastrouháme, cibuli nasekáme nadrobno a vše promícháme. Dochutíme majoránkou, petrželkou, utřeným česnekem, solí, pepřem a muškátovým oříškem. Touto nádivkou naplníme husu, zašijeme nebo spojíme párátky, polijeme roztaveným máslem, dáme do trouby rozehřáté na 180°C a pečeme přibližně dvě hodiny. Husu průběžně polévám na střídačku vodou a šťávou z pečení. V naší kuchařce bylo kromě receptu Nadívaná husa po polsku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Hodovnická husa Husa po staročesku Husa s podpoušťkou Husarská pečeně Husarská roláda Martinská husa na česneku Nadívaná husa Nadívaná husí prsíčka Pečená husa Pečená nadívaná jehněčí kýta Pečená svatomartinská husa se švestkovou omáčkou Plněná husa II Staročeská husa Staročeská husa II Staročeská husa na zázvoru Staročeská husa s chlupatými knedlíky Staročeská pečená husa na česneku Svatomartinská husa s jablky Svatováclavská husa pečená s jablky nadívaná husa po polsku, recept, hlavní jídla |
|