KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 29. května, pondělí, svátek má: Maxmilián


Myslivecká polévka

Kategorie: polévky, zvěřina

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept myslivecká polévka potřebujeme tyto suroviny:

   • 200 g zvěřiny (přední maso srnčí
   • jelení
   • daňčí
   • mufloní)
   • 200 g zvěřinových nebo hovězích kostí
   • 2 l vody
   • nové koření
   • celý pepř
   • kousek cibule
   • 100 g kořenové zeleniny
   • 50 g hub
   • 4 lžíce sterilovaného hrášku
   • 20 g másla
   • 60 g domácích nudlí
   • masox
   • pažitka
   • sůl
Recept myslivecká polévka připravíme takto:
Zvěřinu a kosti očistíme, spaříme vařící vodou, opláchneme, zalijte studenou vodou, přidáme sůl, cibuli, pepř a nové koření, přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni, až maso změkne. Dvacet minut před koncem varu přidáme mrkev, celer a petržel. Očištěné houby nakrájíme na plátky, osmahneme na másle, přidáme do procezeného vývaru a krátce povaříme. Z kostí obereme maso, to nakrájíme na kousky a přidáme do vývaru současně s okapaným sterilovaným hráškem a nudlemi (které jsme uvařili v osolené vodě, propláchli studenou vodou a nechali okapat). Podle potřeby dolijeme horkou vodou na objem 1,3 l, dochutíme masoxem a už jen velmi krátce povaříme. Při podávání posypeme nadrobno nasekanou pažitkou.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Myslivecká polévka nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Myslivecká polévka s knedlíčky  


myslivecká polévka, recept, polévky


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!