![]() ![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 250 g kysaného zelí • 200 g uzené klobásy • 150 g uzeného masa • 5 g sušených hub • 1 cibule • 2 stroužky česneku • 3 sušené švestky • 1,5 l vody • 1 lžíce sádla • sůl • kmín • majoránka • mletý černý pepř • celý pepř Recept myjavská zelňačka se švestkami připravíme takto:
Uzené maso vaříme ve vodě spolu s houbami a klobásou jednu hodinu. Potom maso s klobásou vyjmeme, do vývaru dáme zelí, přidáme kmín, pepř, celý pepř, majoránka a prolisovaný česnek. Na sádle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme do zelňačky. Před dovařením vložíme do zelňačky sušené švestky, odstavíme z ohně a přidáme na kolečka nakrájenou uvařenou klobásu a pokrájené uzené maso. Podáváme s chlebem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Myjavská zelňačka se švestkami nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Cikánská zelňačka Čočková polévka se sušeným švestkami Francouzská zelňačka Gulášová zelňačka Houbová zelňačka s mlékem Kyselá polévka se sušenými švestkami Mazurská zelňačka Oravská zelňačka Oravská zelňačka II Pikantní zelňačka Pohronská zelňačka Pohronská zelňačka Půlnoční zelňačka Slezská zelňačka Staročeská bílá zelňačka s klobásou Staročeská zelňačka Staročeská zelňačka s klobásou Uherská zelňačka Uzená zelňačka s fazolemi Vánoční zelňačka Zelňačka pikantní Zelňačka s houbami a vepřovým masem Zelňačka s klobásou Zelňačka s mletým masem Zelňačka s uzeným masem myjavská zelňačka se švestkami, recept, polévky |
|