KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 24. září, neděle, svátek má: Jaromír


Moskevský rasolnik

Kategorie: polévky, vnitřnosti

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept moskevský rasolnik potřebujeme tyto suroviny:

   • 200 g hovězích ledvinek
   • 50 g hlávkového salátu
   • 2 velké brambory
   • 1 cibule
   • 100 g pórku
   • kousek celeru
   • kousek petržele
   • 1,25 l vývaru
   • 2 slané okurky (nebo sterilované sladkokyselé)
   • 2 lžíce másla
   • ocet
   • sůl
   • pepř
   • kopr
   • 1,5 dcl kysané smetany
Recept moskevský rasolnik připravíme takto:
Ledvinky odblaníme, rozkrojíme v půli a ostrým nožem vyřízneme močovody. Ledvinky nakrájíme na tenké plátky, vložíme do vařící vody a necháme přejít varem. Pak je propláchneme pod tekoucí vodou, necháme okapat, zalijte trochou vody a uvaříme doměkka (asi 50 minut). Pak scedíme. Nadrobno nakrájenou cibuli a na plátky nakrájenou zeleninu osmahneme na másle, přidáme do vroucího vývaru současně s bramborami a okurkami nakrájenými na kostičky, osolíme, opepříme a vaříme 15 minut. Pak přidáme hlávkový salát nakrájený na drobné kousky a ocet a vaříme ještě 5 minut. Při podávání dáme do polévky ledvinky, smetanu a nakrájený kopr.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Moskevský rasolnik nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Boršč moskevský  


moskevský rasolnik, recept, polévky


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!