KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 27. března, pondělí, svátek má: Dita


Mexické sekané bifteky

Kategorie: hlavní jídla, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept mexické sekané bifteky potřebujeme tyto suroviny:

   • 50 g hladké mouky
   • 500 g mletého hovězího masa
   • 150 g cibule
   • 3-4 stroužky česneku
   • 400 g zelené papriky
   • sladká paprika
   • sůl
   • pepř
   • 300 g rýže
Recept mexické sekané bifteky připravíme takto:
Cibuli a česnek nakrájíme na velmi jemno. Stejně nakrájíme očištěné zelené papriky. Orestujeme na tuku, aniž by cibule zhnědla. Směs vmícháme do masa, ochutíme kořením a dobře promícháme. Zformujeme 4 bifteky a upečeme na oleji 3-4 minuty na každé straně. Rýži připravíme normálně (uvaříme, upečeme). Omáčku připravíme následujícím způsobem: Rajčata spaříme vroucí vodou, nařízneme a slupku sloupneme. Rozpůlíme a zbavíme jader. Nakrájíme nahrubo. Rozpálíme olej a na něm orestujeme cibuli, kterou necháme zezlátnout. Zasypeme moukou a připravíme zlatou cibulovou jíšku. Přidáme hrubě nakrájená rajčata. Zalijeme vývarem, dobře promícháme a provaříme. Ochutíme solí, pepřem a cukrem. Omáčku umixujeme nebo propasírujeme. Takto upravenou omáčku ochutíme kajenským pepřem. 350g zelených paprik nakrájíme na tenké dlouhé nudle, které orestujeme na tuku. Na talíř dáme nejprve rýži, na ní biftek, přelijeme omáčkou a nakonec přidáme restovanou papriku.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Mexické sekané bifteky nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Bifteky v pivní marinádě   Bifteky z koňského masa   Čínské kuřecí bifteky   Mexické fazole   Mexickéchilli   Sekané steky se zeleninou   Srnčí bifteky   Šlehané bifteky  


mexické sekané bifteky, recept, hlavní jídla


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!