![]() ![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • na těsto: 250 gramů rostlinného tuku • 1/2 skleničky medu • 1 sklenička cukru • 5 vajec • 3 a 1/2 sklenice mouky • 2 lžičky jedlé sody na krém: 3/4 litru mléka • 3/4 skleničky cukru • 7 lžic krupice • 200 gramů másla • 120 gramů rostlinného tuku • šťáva z dvou citronů Recept medovník s máslovým krémem připravíme takto:
Nejdříve si připravíme těsto. Rostlinný tuk, cukr a med uvedeme do varu, promícháme a necháme vychladnout. Do hmoty přidáme mouku, vejce a sodu a zpracujeme na těsto. To si rozdělíme na tři části, každou z nich vložíme do stejné obdélníkové formy nebo pekáče a všechny pečeme přibližně 12 minut na 170°C. Mléko uvedeme spolu s cukrem do varu, přisypeme krupicovou kaši a spolu chvíli povaříme a necháme vychladnout. Rostlinný tuk utřeme spolu s máslem na nadýchaný krém a pak do něho postupně vmícháváme krupicovou kaši a šťávu ze dvou citronů. První díl těsta namažeme polovinou připraveného krému, zakryjeme druhým dílem, namažeme zbytkem krému a přiklopíme dílem posledním. V naší kuchařce bylo kromě receptu Medovník s máslovým krémem nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Citrónový koláč s makovým krémem Čokoládová roláda s kávovým krémem Hrušky s čokoládovým krémem Jablkový koláč s krémem Jahodové poháry se zmrazeným smetanovým krémem Jahody s pudinkovým krémem Košíčky s koňakovým krémem Laskonky s opilým krémem Malinový pohár s krémem Melounové pyré s jahodovým krémem Pohár s čokoládovým krémem Pohár s pařížským krémem Roláda s kávovým krémem Staročeský medovník Třešňový pohár s vanilkovým krémem Vdolky s ostružinovým krémem Židovský medovník medovník s máslovým krémem, recept, sladkosti |
|