KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 13. prosince, středa, svátek má: Lucie


Medailonky z plece s tymiánem a jalovcem

Kategorie: speciality

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept medailonky z plece s tymiánem a jalovcem potřebujeme tyto suroviny:

   • 600 g vepřové plece
   • sůl
   • špetka tymiánu
   • 3 kuličky jalovce
   • worcesterská omáčka
   • 2 lžíce oleje
   • 1 cibule
   • 1 lžíce hladké mouky
Recept medailonky z plece s tymiánem a jalovcem připravíme takto:
Vepřovou plec bez kosti a kůže omyjeme a nakrájíme na malé plátky, naklepeme je, nasekneme po obvodu, osolíme, posypeme směsí tymiánu a rozdrceného jalovce a pokapeme worcesterskou omáčkou. Na pánvi na rozpáleném oleji plátky masa z obou stran zprudka opečeme a pak vyjmeme. Zmírníme plamen a do pánve nasypeme nadrobno nakrájenou cibuli, osmahneme dozlatova, zaprášíme hladkou moukou, znovu osmahneme, pak zalijeme vodou, promícháme, přivedeme k varu, dáme zpět plátky masa a dusíme do měkka. Měkké maso vyjmeme, výpek scedíme a případně ještě osolíme a dochutíme worcesterskou omáčkou. Na talíři přelijeme plátky masa hotovou šťávou a podáváme s vařenými brambory.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Medailonky z plece s tymiánem a jalovcem nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Medailonky s uzeným sýrem a lečem   Vepřové medailonky s paprikami  


medailonky z plece s tymiánem a jalovcem, recept, speciality


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!