KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 24. září, neděle, svátek má: Jaromír


Mazanec

Kategorie: sladkosti, velikonoční jídla

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept mazanec potřebujeme tyto suroviny:

   • 500 g polohrubé mouky
   • 180 g cukru
   • 100 g másla
   • 2 žloutky
   • 185 ml mléka
   • 50 g soli
   • citrónová kůra
   • 1 lžička prášku do pečiva
   • 30 g droždí
   • 50 g rozinek
   • 30 g mandlí
   • 1 vejce na potření
Recept mazanec připravíme takto:
Droždí rozmícháme se lžící cukru, přidáme trochu mléka a mouky a necháme vzejít kvásek. Do mísy dáme prosátou mouku, cukr, sůl, prášek do pečiva, citrónovou kůru, rozehřáté vlahé máslo a rozmíchané žloutky, přidáme kvásek s vlahým mlékem a zaděláme těsto. Těsto důkladně zpracujeme, potom přidáme rozinky a část spařených oloupaných a nakrájených mandlí. Dáme do tepla kynout. Po půlhodině znovu zpracujeme a postup opakujeme 3x. Po posledním vykynutí utvoříme z těsta bochánek, dáme jej na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a necháme ještě půl hodiny kynout, přitom mazanec několikrát potřeme rozšlehaným vejcem. Při posledním potírání jej nastřihneme uprostřed do kříže a posypeme zbytkem mandlí. Po deseti minutách vložíme mazanec do předehřáté trouby a pečeme asi 40 minut.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Mazanec nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Krakonošův mazanec   Levný mazanec z brambor   Smetanový mazanec   Tvarohový mazanec   Velikonoční mazanec  


mazanec, recept, sladkosti


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!