Masové koule v sýrové omáčceKategorie: hlavní jídla, vepřové masoHodnocení receptu:   Na recept masové koule v sýrové omáčce potřebujeme tyto suroviny: • 500 g mletého masa • 2 vejce • sůl • mletý pepř • mletá paprika • 2 lžíce hladké mouky • 1 cibule
100 g nivy • 100 g tvrdého sýra • 250 ml smetany na vaření • 100 ml mléka Recept masové koule v sýrové omáčce připravíme takto: V míse smícháme mleté maso s drobně pokrájenou cibulí, vejci, moukou, solí a kořením. Tvoříme koule a skládáme je do pekáče vymazaného sádlem. Trochu podlijeme vodou a dáme péct do vyhřáté trouby na 200°C. Mezitím smícháme smetanu, mléko a oba postrouhané sýry. Touto směsí zalijeme doměkka upečené koule (asi za 20 - 25 minut po vložení do trouby) a ještě necháme zapéct asi 15 minut. Podáváme s vařenými bramborami nebo těstovinami.
masové koule v sýrové omáčce, recept, hlavní jídla |
|